Държавното първенство на България по плажен футбол за първи път в

...
Държавното първенство на България по плажен футбол за първи път в
Коментари Харесай

За първи път награден фонд на държавното по плажен футбол! Суперфиналът е във Варна

Държавното състезание на България по плажен футбол  за първи път в своята история ще има награден фонд.  Това решение бе взето на съвещание на комисията към Българския футболен съюз, оповестява Bulgaria Beach soccer. То продължи съвсем четири часа и на него бяха въведени генерални промени в календара за идния сезон 2018, написа gong.bg.

Въведени бяха четири зони с центрове за осъществяване на шампионати -  Бургас, София, Русе и Варна.  На тези четири места ще се провеждат градски шампионати при започване на май, които ще приключат доникъде на юни. Веднага след тях започва самото държавно състезание, в което присъединяване ще вземат първите два тима от всички  шампионати.

Осемте отбора участници ще изиграят постоянен сезон по системата всеки против всеки. Домакини на тези мачове ще бъдат Бургас, София и Русе, а за заключителния стадий и борбата за купата ще се класират първите четири от постоянния сезон, които ще спорят  между тях на суперфинал във Варна.

Първите срещи от държавното ще се играят в края на юни в Бургас, през юли са мачовете в София, през август хазаин на дуелите е Русе, а суперфиналът ще се организира през септември във Варна.

Шампионът на България ще бъде премиран със  7000 лв., вторият - с 4000, третият - с 2000, а четвъртият - с 1000  от наградния фонд. През тази година всички тимове ще заплатят такса за присъединяване и депозит като той ще им бъде върнат в двоен размер след привършване на шампионата, в случай че са изпълнили изискванията в наредбата за осъществяване на шампионата.

Наредбата за родната конкуренция и изискванията за присъединяване ще бъдат оповестени през идната седмица в формалния уебсайт на Българския футболен съюз и във фейсбук страницата на родния плажен футбол, след което  на тимовете ще бъде даден период за подаване на поръчки за присъединяване.

На извършеното съвещание точката за националния тим бе оставена за идващия път, защото ще се изчака  оповестяването на календара на европейската федерация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР